Det danske retssystem er ikke gearet til at behandle sager om økonomisk partnervold, og politiet er ikke i tilstrækkelig grad opmærksom på den økonomisk vold. Det viser en rapport fra tænketanken Justitia. Rapporten rummer anbefalinger til myndighedernes håndtering af sager om økonomisk vold.
En rundspørge viser, at stort set ingen banker eller pengeinstitutter har viden eller politikker om økonomisk partnervold. Det er problematisk, idet bankrådgivere derved ikke er klædt på til at række voldsofre en hjælpende hånd. I stedet risikerer den enkelte bank ubevidst at styrke voldsudøverens agenda.
Undersøgelse fra Røde Kors viser, at gæld, fælles økonomi, fælles hus og oplevelser med økonomisk vold kan være med til at gøre det svært at forlade en voldelig partner og skabe en ny base for børnene.
Når en voldsudsat kvinde søger hjælp i det offentlige system, er der en alvorlig risiko for, at hun ikke bliver mødt professionelt og med forståelse. Det er alvorligt både for kvinden selv og for hendes børn. Alligevel er det kun på politi- og jordemoderuddannelserne, at partnervold er fast pensum, viser speciale. Specialet er skrevet af
Cecilie Dimanche Henriksen, der er uddannet socialrådgiver og kandidat i socialt arbejde fra Aalborg Universitet.
Den norske advokat Anders Flatabø giver her 12 gode råd til dig, der skal møde en psykopatisk ekspartner i retten. Vigtigst af alt er det, at du holder følelserne i ro, så du fremstår troværdig, at du forventer at blive troet, og at du kort og præcist afviser løgn og manipulation.
Samtidig har vi her på Pengevold.dk samlet en liste over organisationer, der kan hjælpe dig, hvis du er udsat for økonomisk eller andre former for partnervold.