Artikler om økonomisk vold

Psykopaten er en blanding af en charmør og tyran, og en af psykopatens stærkeste sider er evnen til at manipulere - også med myndighederne.

PSYKOPATER KOSTER SAMFUNDET DYRT, FORDI MENNESKER BLIVER NEDBRUDT PSYKISK OG ØKONOMISK


En psykopat er i stand til at nedbryde mennesker omkring sig, samtidig med at han eller hun udadtil formår at fremstå både sympatisk, tillidsvækkende og charmerende. Derfor vil du ofte føle dig ensom og helt alene med dine oplevelser - også i mødet med sagsbehandlere, dommere og sundhedspersonale


Psykopater koster samfundet enorme summer hvert eneste år. De ødelægger mennesker omkring sig. Ofrene sygemeldes, mister arbejdsevnen over længere tid og bliver ude af stand til at fungere. Nogle bliver aldrig raske igen efter mødet med en fuldsblodspsykopat, og du kan have en psykopat i dit liv, uden at du er klar over det. Det kan være din ægtefælle, samlever, kollega, chef eller andre i din familie. Det skriver det norske site psykopaten.info.


Psykopaten er en blanding af en charmør og tyran, og en af psykopatens stærkeste sider er evnen til at manipulere. Offentlige myndigheder, sagsbehandlere og sundhedspersonale står magtesløse over for psykopaten, for en psykopat føler ikke selv, at der er noget galt med ham eller hende, og derfor er det mange, som aldrig bliver undersøgt og diagnosticeret.


De færreste faggrupper har tilstrækkelig indsigt i psykopati til at gennemskue, hvad der er på spil, og dine naboer, venner og selv din nærmeste familie tror dig simpelthen ikke, for han eller hun er jo så hyggelig og sympatisk. Men selv om psykopaten på overfladen virker charmerende, kan du risikere at komme ud i store konflikter blandet andet omkring bodeling, forældremyndighed og samvær. Mange sagsbehandlere tror, at det er muligt at mægle og finde en god løsning, men man forhandler ikke med en psykopat. Man diskuterer ikke med en psykopat. Psykopaten ved nemlig bedst selv.


Svært at få andre til at forstå dig
Det er svært at overbevise andre om, at du har været udsat for en psykopat, fordi psykopaten formår at charmere mennesker omkring sig med sine evner til at manipulere. Hvis du møder psykopaten i retten, kan du være så ødelagt, at du ikke er i stand til at tage vare på dine egne behov på bedste vis. I stedet resignerer du, og mange giver op.


Samtidig er psykopaten ekspert i at fremstille sig selv i et godt lys og andre mennesker i et dårligt lys. Mens de fleste mennesker ikke bryder sig om at lyve, har psykopaten ikke nogen problemer med det. Psykopaten lyver, så han eller hun selv kan komme til at tro på sine løgne, hvilket gør det svært for eksempelvis en dommer at afsløre en psykopat i retten. Psykopater er samtidig specialister i at vende alting på hovedet og få det til at fremstå som om, det er dig, der står med en personlighedsforstyrrelse.


Ifølge det norske site bliver det for mange ofre nødvendigt med angstdæmpende medicin for at klare sig igennem hverdagen. Det bedste råd til ofre for psykopater er at komme væk, men det kan være svært, hvis du har børn sammen med en psykopatisk far eller mor. Hvis psykopaten samtidig har sat dig i bundløs gæld, vil mareridtet forfølge dig i årevis.


Behov for uddannelse og oplysning

Psykopaten har ikke nogen empati – heller ikke over for sine egne børn, og ifølg psykopaten.info er det brug for større opmærksomhed omkring, hvor stort et samfundsproblem, psykopaterne udgør. Der er brug for politisk opmærksomhed, men også behov for at uddanne fagfolk, så flere professionelle bliver i stand til at gennemskue psykopaten.


Hvis du har mistanke om, at du har en psykopat tæt inde på livet, skal du vide, at du hverken kan hjælpe eller forandre en psykopat. Det eneste, du kan gøre, er at samle viden og beskytte dig selv ved at trække dig så langt væk fra psykopaten som muligt.


Kilde: Psykopaten.info

Det bedste råd til ofre for psykopater er at komme væk, men det kan være svært, hvis du har børn sammen med en psykopatisk far eller mor. Hvis psykopaten har sat dig i bundløs gæld, vil mareridtet forfølge dig.


De færreste faggrupper har tilstrækkelig indsigt i psykopati til at gennemskue, hvad der er på spil, og dine naboer, venner og selv din nærmeste familie tror dig simpelthen ikke, for han eller hun er jo så hyggelig og sympatisk.

PSYKOPATI IFØLGE WIKIPEDIA


Den diagnose, der i dag kommer psykopati nærmest, er Dyssocial og Antisocial personlighedsforstyrrelse. I samme gruppe er Narcissistisk personlighedsforstyrrelse (Narcissisme) og Borderline personligheds-forstyrrelse.


Symptomer på dyssocial personligheds-forstyrrelse kan være, at han eller hun:


  • Udviser grov ligegyldighed overfor andres følelser
  • Mangler ansvarsfølelse og respekt for sociale normer eller forpligtelser
  • Mangler evner til at fastholde forbindelser med andre mennesker
  • Har svært ved at tolerere frustrationer og have en lav aggressionstærskel
  • Er ude af stand til at føle skyld eller til at lære af erfaringer eller straf
  • Har tendens til at komme med bortforklaringer og til at være udadprojicerende, dvs. til at give andre skylden for sine egne negative sider.