Om pengevold.dk

Pengevold.dk er startet af cand.polit og journalist Anne-Mette Barfod, der som uddannet økonom ønsker at sætte fokus på, hvor ødelæggende økonomisk vold kan være både for børn og voksne.

Økonomisk vold er et overgreb

Magt er omdrejningspunktet i et voldeligt parforhold, og volden kan antage forskellige former. Mange er mest opmærksomme på den fysiske vold, men i de senere år, har stadig flere fået øjnene op for, at partnervold også kan være økonomisk, psykisk, materiel, seksuel, digital - og økonomisk


I 2015 startede jeg PsykiskVold.dk for at sætte fokus på den usynlige partnervold, og i 2022 besluttede jeg mig for også at sætte fokus på økonomisk partner vold med denne side, Pengevold.dk.


I mange år har jeg som økonom interesseret mig for økonomisk vold, og jeg har skrevet en del artikler om emnet. Jeg har selv været igennem en skilsmisse, hvor bodelingen trak ud i mange, mange år, og hvor det i den forbindelse var voldsom at stå alene med fire børn.


Derfor ved jeg af personlig erfaring, hvor opslidende det kan være, når det stort set er umuligt at få afsluttet en bodeling. Samtidig har jeg via mit arbejde med at formidle viden om psykisk vold fået indblik i, hvordan den finansielle sektor, advokater og myndigheder agerer i sager om økonomisk vold. I årenes løb har jeg interviewet eksperter med indblik i voldens dynamikker og også ad den vej har jeg fået indsigt i, hvordan en partner eller ekspartner kan bruge penge som et magtmiddel.


Jeg håber, at denne side kan være en hjælp for alle de mennesker, der er udsat for økonomisk vold.


Anne-Mette Barfod

Strategisk kommunikationsrådgiver

Cand.polit og journalist

Anne-Mette Barfod er cand.polit og journalist og stiftede i 2009 Powerkvinderne, som blandt andet tilbyder kurser i empowerment og personlig branding oggennemslagskraft. I 2015 startede Anne-Mette siden Psykiskvold.dk i Powerkvindernes regi og i 2022 denne side om økonomisk vold. Anne-Mette har mange års erfaring fra kommunikationsbranchen, hvor hun har specialiseret sig i at rådgive erhvervslivet inden for områderne strategisk kommunikation, forretningsudvikling, branding og viden om køn. Sammen med Via Christensen har hun kommunikationsbureauet Genderwise. Anne-Mette er forfatter til bøgerne 'Pæne piger kommer i himlen - kloge kvinder vælger selv', som hun har skrevet sammen med Anita Mac i 2011 og bogen 'Mette murer - jeg er jo bare mig' fra 2021 om det kønsopdelte arbejdsmarked.

Du kan læse mere på Anne-Mettes personlige hjemmeside >>