Artikler om økonomisk vold

Hvis en mand er usikker på sig selv, kan hans ægtefælles uafhængighed blive en trussel mod hans magt og dominans over hende.

SABOTERER DIN PARTNER DIT JOB OG DIN KARRIERE?


I et sundt og ligeværdigt parforhold vil din partner glæde sig over, når det går dig godt på jobbet. Sådan er det ikke i et psykisk og økonomisk voldeligt parforhold


Psykisk vold handler om magt og kontrol, og den psykisk voldelige partner har mange tråde at trække i, når han eller hun skal have dig ned med nakken. En metode er at sabotere din karriere, så du bliver ramt på pengepungen.


”Selv om en mand har succes i verden, er han ikke nødvendigvis en moden mand”, lyder det fra den amerikanske psykiatriprofessor Roger Gould i magasinet Elle.


”Hvis han er usikker på sig selv, bliver hans ægtefælles uafhængighed en trussel mod hans magt og dominans over hende.”


Når succes er en trussel
Ifølge Roger Gould kan en mand føle sig truet af sin partners succes - også selv om han giver udtryk for, at han bakker op om hendes karriere. Det kan skyldes, at manden bygger en del af sit selvværd på følelsen af at være bedre end sin partner. Derfor kan han føle, at han mister noget, når hun har succes på jobbet.


Hvis du oplever, at din partner - bevidst eller ubevidst - saboterer din karriere, er det ifølge Gould nødvendigt, at du ikke lyver for dig selv og bilder dig selv ind, at din partner støtter dig i dine ambitioner. Samtidig er det vigtigt, at du ikke går rundt og føler, at du skal nedtone din egen succes – blandt andet ved at undlade at fortælle din partner, at du har fået en klækkelig lønforhøjelse.


Tvunget på deltid
Andre karrieremæssige benspænd kan være, at din partner overlader det primære ansvar for børn og hjem til dig, så du til sidst kaster håndklædet i ringen og går på nedsat tid.

Det kan også være, at din partner bremser din karriere ved at anklage dig for at være en dårlig mor, der forsømmer familien. I den situation kan du komme til at føle skyld over ikke at udfylde den traditionelle kvinderolle godt nok – og det kan igen ramme din karriere og gå ud over din lønchek - og dermed din frihed og uafhængighed.


Kilde: Elle.com

Hvis du oplever, at din partner - bevidst eller ubevidst - saboterer din karriere, er det ifølge Roger Gould nødvendigt, at du ikke lyver for dig selv og bilder dig selv ind, at din partner støtter dig i dine ambitioner. Samtidig er det vigtigt, at du ikke går rundt og føler, at du skal nedtone din egen succes – blandt andet ved at undlade at fortælle din partner, at du har fået en klækkelig lønforhøjelse.